Tervetuloa Ajatuspaja Liberan

Edelleen umpikujassa

Aika on ajanut työnantajajärjestöjenkin ohi

-raportin julkistamis ja keskustelutilaisuuteen

torstaina 26.11.2015 klo 08 – 10 Balderin salissa (Aleksi 12, 3. kerros)

Vuonna 2013 totesimme Umpikujassa? Aika on ajamassa ammattiyhdistyslikkeen ohitse -raportissamme, että yleissitovuus ja kolmikanta ovat aikansa eläneet. Kaksi vuotta myöhemmin olemme edelleen samassa umpikujassa, ja nyt onkin aika tarkastella työnantajajärjestöjen, etenkin EK:n, roolia – aika on väistämättä ajanut myös pöydän toisen puolen edustajien ohi.

Ajatuspaja Libera julkaisee 26.11.2015 tutkimusjohtaja Heikki Pursiaisen ja taloustoimittaja ja kirjailija Jouko Marttilan Edelleen umpikujassa – Aika on ajanut työnantajajärjestöjenkin ohi -raportin. Julkistuksen yhteydessä järjestämme avoimen keskustelutilaisuuden Suomen työmarkkinoiden haasteista ja kehitystarpeista. Keskusteluun osallistuvat palvelualan yrittäjä Christina Forsgård, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies, Teollisuuden ja Työnantajain Keskusliiton ensimmäinen toimitusjohtaja, kirjailija Johannes Koroma sekä PAM:in puheenjohtaja Ann Selin.

Balderin saliin mahtuu 260 henkilöä yhteen tilaan. Tilassa ei ole hissiä, olethan yhteydessä Lasse Pipiseen (lasse.pipinen@libera.fi) jos tarvitset esteettömyysavustusta.

 

OHJELMA

08.00 Aamiainen

08.15 Tervetuloa

08.20 Edelleen umpikujassa – Aika on ajanut työnantajajärjestöjenkin ohi -raportti

Tutkimusjohtaja, VTT Heikki Pursiainen

08.30 Paneelikeskustelu: Ulos umpikujasta – tie toimiviin työmarkkinoihin

Keskusteluun osallistuvat palvelualan yrittäjä Christina Forsgård, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies, Teollisuuden ja Työnantajain Keskusliiton ensimmäinen toimitusjohtaja, kirjailija Johannes Koroma sekä PAM:in puheenjohtaja Ann Selin. Keskustelun juontaa MTV:n toimittaja Nina Rahkola.

09.15 Yleisökeskustelua

09.30 Loppukommentti

Vuorineuvos Jorma Eloranta

09.40 Yleisökeskustelua

10.00 Tilaisuus päättyy

 

Tilaisuus on maksuton ja yleisölle avoin. Ilmoitathan mahdollisesta peruutuksesta osoitteeseen events@libera.fi. 

[iphorm id=”5″ name=”Edelleen umpikujassa”]

Toimimme puhtaasti lahjoitusvaroin.

Tue Liberaa