VIIKON VIERAS

Jussi Koskinen

Jussi Koskinen

Jussi Koskinen on sijoittaja, Espoon-Kauniaisten Osakesäästäjien puheenjohtaja sekä Kokoomuksen Talouspoliittisen seuran varapuheenjohtaja. Hän on toiminut vuosina 1995 – 2012 Nokia Oyj:ssa liiketoiminnan- ja tuotelinjan johtotehtävissä, tuotemarkkinoinnissa, strategian- ja liiketoiminnan kehitystehtävissä. Vuosina 1990 – 1995 hän työskenteli Tamrock Tamrotor Oy:ssa, jossa hän vastasi Keski-Euroopan myyntialueesta. Koulutukseltaan Jussi on teollisuustalouden diplomi-insinööri.

Mikä on Suomen suurin haaste?

– Nyt Suomen julkinen talous velkaantuu nopeasti, vienti on edelleen 10 miljardia vuoden 2008 tason alapuolella ja teollinen pohja on heikentynyt.

Haasteenamme on toteuttaa nopeasti markkinatalousvetoista talouspolitiikkaa ja siten luoda kasvua. Tarvitsemme korkeampaa pääoman tuottavuutta, korkeampaa työn tuottavuutta yksityisellä ja julkisella sektorilla, valtion, kuntien ja EU:n menojen karsintaa sekä verotuksen kohdentamista tukemaan kasvua, mikä tarkoittaa kevyempää työn ja omistamisen kokonaisverotusta.

Mikä on Suomen suurin mahdollisuus?

– Suomi on vielä toistaiseksi luottamusyhteiskunta. Suomalaiset kykenevät muuttumaan, toimimaan itsenäisesti ja kantamaan vastuuta.

Käytännössä meidän pitää kasvattaa kannattavaa vientiä ja ulkomailta kerättyjä liiketoiminnan voittoja.

Minkä yksittäisen asian muuttaisit heti?

– Omistaminen on korkeimman lisäarvon työtä. Siitä kannattaa tehdä Suomelle menestystekijä:

  1. Yhteisöveron ja pääomaveron yhteisvaikus on laskettava alle 25 %:iin. Tavoitteena on siirtää passivinen pääoma tileiltä ja kustannuksia tuottavista kiinteistöneliöistä yritysten omistamiseen tuottamaan Suomelle vaurautta.
  2. Omistamisen osaaminen pitää nostaa huipputasolle. Se tarkoittaa taitavaa sijoittamista parhaisiin liiketoimintoihin ja niiden taitavaa johtamista.

VIIKON VIERAS

Viikoittain vaihtuva vieras kertoo näkemyksensä Suomen tilasta ja tulevaisuudesta.

Kommentoi

Yksi kommentti artikkeliin Jussi Koskinen

  1. Heather sanoo:

    Many thanks for composing “Jussi Koskinen | Ajatuspaja Libera”.
    I actuallywill surely end up being returning for a lot more browsing and writing comments soon.

    Thank you, Gisele

single.php