VIIKON VIERAS

Toni Fingerroos

Toni Fingerroos

Liberan viikon vieras, oululainen Toni Fingerroos (30) on menestyneen Fingersoft -pelitalon perustaja. Yrityksen julkaisemia pelejä on ladattu parin vuoden aikana yli 300 miljoonaa kertaa. Vuonna 2013 Fingerroos valittiin vuoden pelinkehittäjäksi ja Fingersoft sai keväällä 2014 Oulun kaupungin yrittäjäpalkinnon.

Mikä on Suomen Suurin haaste?

– En seuraa aktiivisesti politiikkaa, enkä ole paras antamaan poliitikoille ohjeita. Olen kuitenkin huolissani siitä, miten valtion menot ylittävät toistuvasti tulot. En usko, että veroja korottamalla tilannetta voidaan parantaa, vaan pikemminkin pahentaa, koska se vähentää Suomen kilpailukykyä ja ajaa yritykset pois maasta.

Mikä on Suomen suurin mahdollisuus?

– Suomen suurin mahdollisuus ja paras voimavara piilee suomalaisissa itsessään. Olemme fiksu, rehellinen ja ahkera kansakunta. Isoilla satsauksilla hankkittua osaamista ei pitäisi ajaa ulkomaille tyhmällä politiikalla ja korkealla verotuksella.

Olen itse luonut uraani yrittäjänä tekemällä asioita jotka ovat minulle mieluisia, takana on kuitenkin 15 vuotta työelämää ja kaksi epäonnistunutta yritystä ennen nykyistä jonkin verran jo menestynyttä Fingersoftia. Haluan kannustaa kaikkia yrittämään vielä kerran ja tekemään sitä, mitä aidosti haluaa.

Minkä asian muuttaisit heti?

– Mitä Suomen tilanteeseen yleisesti tulee, niin ainakin kaikenlainen sääntely ja byrokratia tulisi saada vähemmäksi, koska se rasittaa yrityksiä ylimääräisellä työllä.

Minä keskityn mieluiten hoitamaan yritystäni ja toivon, että poliitikot käyttävät jatkossa sen tuomat verotulot hieman tehokkaammin lisäämään suomalaisten hyvinvointia.

VIIKON VIERAS

Viikoittain vaihtuva vieras kertoo näkemyksensä Suomen tilasta ja tulevaisuudesta.

Kommentoi

single.php