Julkaisut

Perustuslakiraportti

Perustuslakiraportti

Profeettavallasta perustuslakituomioistuimeen – kenen pitäisi tulkita perustuslakia

Perjantaina 14.10 ilmestynyt ajankohtainen ja tärkeä perustuslakipuheenvuoro julkaistaan verkossa kolmessa osassa. Paperiversion raportista voi pyytää Liberan toimistolta.

Raportissa väitetään, että Suomen  perustuslakivalvonta ja -tulkinta toimivat huonosti. Siihen kirjoittaneet asiantuntijat kysyvät, kuinka niitä pitäisi kehittää. Kuka Suomessa tulkitsee perustuslakia ja kenen sitä pitäisi tulkita? Miten perustuslakivaliokunnan toimintaa pitäisi muuttaa? Tarvitaanko Suomeen erillinen perustuslakituomioistuin? Toteutuvatko perusoikeudet? Onko perustuslaki este välttämättömille uudistuksille?

Kirjoittajat ovat korkeimman oikeuden entinen presidentti Pauliine Koskelo, oikeustieteen tohtori, osakas Janne Juusela ja oikeustieteen tohtori, Aalto-yliopiston vieraileva professori Sakari Wuolijoki. He pohtivat asiaa sekä yleisesti että omien erityisalojensa näkökulmasta.

Perustuslailliset kysymykset kirkkaammin esiin myös verotuksessa.

Perustuslakiraportin kirjoittaja Janne Juusela ruotii videolla sitä, onko veroasioissa perustuslaillisia puutteita ja sitä miten kysymykset saataisiin kirkkaammin esiin lakien soveltamisessa, säätämisessä ja tuomioistuimessa.

Liitteet

Perustuslakiraportti - Profeettavallasta perustuslakituomioistuimeen

Profeettavallasta_perustuslakituomioistuimeen.pdf, 607 kt, 15.11.2016

Lataa: Perustuslakiraportti - Profeettavallasta perustuslakituomioistuimeen pdf
single-julkaisu.php