Julkaisut

Synkät ajat Suomessa

Synkät ajat Suomessa

Ajatuspaja Libera julkaisi Ulpu Iivarin, JuhanaVartiaisen, Tuomas Murajan, Reetta Rädyn, Kim Väisäsen, Lilja Tammisen ja Olli Muuraisen kirjoittaman raportin ”Synkät ajat Suomessa”.

Suomessa on monella tavalla synkät ajat. Talous on taantunut, suurtyöttömyys vallitsee, sulkeutumisen retoriikka jyllää, tyhmyyttä ylistetään ja tutkimusta väheksytään.

Liberan julkaisemassa esseekokoelmassa kootaan yhteen seitsemän eri kirjoittajan näkemyksiä synkistä ja valitettavan ajankohtaisista aiheista. Kirjoittajat edustavat keskenään erilaisia näkökulmia ja taustoja.

Erilaiset kirjoitukset pohtivat suomalaisen keskustelun typertymistä, koko kansan sulkeutuneisuutta, innovaatioköyhyyttä, surkeita työmarkkinoita, vasemmiston tilaa ja tulonjakopakkomiellettä.

Vaikka aihepiiri on synkkä, kirjoituksissa näkyy myös toivon kipinä.

Liitteet

Synkät ajat Suomessa

libera_synkat_ajat_148x210_60s_issuu.pdf, 2 Mt, 25.5.2016

Lataa: Synkät ajat Suomessa pdf

Tietoa kirjoittajista

Ulpu Iivari

Ulpu Iivari ( s. 1948) on journalisti, ex-kansanedustaja, yrittäjä ja kirjailija. Hän on tehnyt toimittajan työtä Helsingin Sanomien kulttuuriosastolla ja Suomen Sosialidemokraatin politiikan toimituksessa.

Juhana Vartiainen

VTT Juhana Vartiainen on taloustieteilijä ja kokoomuksen kansanedustaja vuodesta 2015. Juhana on talouspolitiikan ja työmarkkinoiden sekä erityisesti Pohjoismaiden asiantuntija. Hän on toiminut taloustieteellisen tutkimuksen johtotehtävissä Suomessa ja Ruotsissa. Vuosina 2005-2012 hän oli Ruotsin valtiollisen Suhdanneinstituutin (Konjunkturinstitutet) tutkimusjohtaja.

Tuomas Muraja

Tuomas Muraja on helsinkiläinen vapaa toimittaja ja tietokirjailija.

Reetta Räty

Reetta Räty on valtiotieteiden maisteri ja journalisti.

Väisänen Kim

Kim Väisänen

Hallituksen puheenjohtaja

Kim Väisänen on yli kymmenen kertaa palkittu yrittäjä (mm vuoden kasvuyrittäjä ja tasavallan presidentin kansainvälisyyspalkinto) ja start-up sijoittaja. Hän on ollut mukana perustamassa koti- ja ulkomailla yli kahtakymmentä yritystä. Väisänen toimii kolumnistina muun muassa Veronmaksajille ja hän kirjoittanut kolme tietokirjaa.

Lilja Tamminen

Lilja Tamminen on liberaalivihreä poliitikko, Helsingin kaupunginvaltuuston tuore varavaltuutettu, sosiaali- ja työllisyyspolitiikan asiantuntijakonsultti ja yrittäjä. Vuonna 2015 hänen bloginsa palkittiin median ja politiikan asiantuntijaraadin toimesta Suomen parhaana poliittisena blogina. Tammisen erityisalaa ovat Suomen lainsäädännön luoma uniikki talousjärjestelmäkokonaisuus ja digitalisaation talousvaikutukset.

Olli Muurainen

Olli on pitkänlinjan tapahtuma-alan yrittäjä. Hänen perustamansa yritys Management Events on tapahtumajärjestäjänä laajentanut toimintaa 12 maahan Euroopassa ja Aasiassa. Muurainen asuu Singaporessa ja harrastaa puutarhanhoitoa.

single-julkaisu.php