Julkaisut

Kullervo Rainio – Polkuja ja risteyksiä

Kullervo Rainio – Polkuja ja risteyksiä

“Miksi tyhmyys saa niin suuren vallan politiikassa, selittyy sillä, että tyhmää johtajaa on suurten joukkojen helpompi ymmärtää kuin älyniekkaa”.

Ajatuspaja Libera julkaisee psykologian professori ja ex-kansanedustaja Kullervo Rainion elämäkerran nostaakseen esiin niitä yhteiskunnan kipukohtia, joihin yksilönvapauden puolestapuhujat saattavat edelleen törmätä. Kirjan lukija voi huomata 1970-luvun Suomen eläneen synkkiä aikoja, jolloin tehtyjä virheitä 2020-luvun Suomen on syytä pyrkiä välttämään.

Liberaali demokratia ja sananvapaus

Rainion vuodet eduskunnassa osoittivat, että moni taistelu liberaalin demokratian ihanteen puolesta oli tuolloin, ja on edelleen, taistelematta. Kullervo Rainion elämäkerta kuljettaa lukijansa maisemareittiä halki Kekkosen ajan Suomen, joka tuolloin kamppaili kommunismia, harvainvaltaa ja syvälle yhteiskuntaamme juurtunutta korruptiota vastaan.

Suomen kehityskulku vahvaksi ja hyvinvoivaksi kansallisvaltioksi ei ole ollut itsestään selvää. Ajan politiikkaa, sekä ikuista idän ja lännen hiljaista taistelua ei kuitenkaan sopinut arvostella liian kovaan ääneen. Arvostelija nimittäin saattoi saada hankalan miehen maineen ja joutua jopa omassa puolueessaan paitsioon.

Liitteet

Kirjan suosi yllätti meidät ja painettu versio pääsi loppumaan. Sähköisen version voit ladata tästä.

sisus_polkujaristeyksia_web.pdf, 4 Mt, 27.7.2020

Lataa: Kirjan suosi yllätti meidät ja painettu versio pääsi loppumaan. Sähköisen version voit ladata tästä. pdf
single-julkaisu.php