Julkaisut

Suomen turvallisuuspolitiikka: 100 vuotta kahden vaiheilla

Suomen turvallisuuspolitiikka: 100 vuotta kahden vaiheilla

Suomi juhlii tänä vuonna satavuotiasta itsenäisyyttään. Syntymäpäivät ovat hyvä syy onnitella Suomea ja suomalaisia. Turvallisuupolitiikkaa sen sijaan on aiheellista tarkastella ilman suurempaa juhlahumua.

Onko Suomen aika liittyä NATO:on? Olisiko realistisin vaihtoehto tiivis liitto Baltian ja Pohjoismaiden välillä? Miltä EU-tason puolustus näyttää? Vai jatkammeko turvatakuiden ja tiviistyvän pohjoismaisen yhteistyön linjalla?

Kirjoittajat Jorge BenitezToomas Ilves, Pauli Järvenpää, Elina Lepomäki, Ari Pesonen, Alpo Rusi, Kristi Raik sekä Anke Schmidt-Felzmann vastaavat näihin kysymyksiin

Liberan Suomen turvallisuuspolitiikka: 100 vuotta kahden vaiheilla -raportti on katsaus Suomen nykyiseen turvallisuustilanteeseen ja suomalaisen päätöksenteon ongelmiin. Se tarjoaa myös konkreettisia ratkaisuja Suomen turvallisuusintressien hoitamiseen.

Päätöksiä on tehtävä. Emme voi viettää seuraavia 100 vuotta kahden vaiheilla.

Suomen turvallisuuspolitiikka – 100 vuotta kahden vaiheilla on sarja turvallisuuspolitiikan asiantuntijoiden kirjoituksia. Kirjoitukset on julkaistu Liberan sivuilla.

Liitteet

Toomas Ilves: We'll join if it gets serious (engl.)

libera_ilves_teksti.pdf, 340 kt, 5.12.2017

Lataa: Toomas Ilves: We'll join if it gets serious (engl.) pdf

Kommentoi

single-julkaisu.php