Eduskuntavaalit 2023

Kerran neljässä vuodessa järjestettävät eduskuntavaalit ovat äänestäjälle konkreettisin mahdollisuus vaikuttaa koko maamme suuntaan. Erityisesti eduskuntavaalien alla puolueet ja ehdokkaat esittelevät omia näkemyksiään ja tavoitteitaan haaliakseen kannatusta potentiaalisilta äänestäjiltä. Riippumattomana kansalaisyhteiskunnallisena toimijana Liberakin ottaa kantaa vaalikeskusteluun.

Liberan vaalikevät

Poliittisena muttei puoluepoliittisena toimijana Libera haluaa kantaa kortensa kekoon demokratian toteutumisessa ja antaa lukijoilleen monipuolista sisältöä eduskuntavaaleihin liittyen – unohtamatta tietenkään yksilön-, yrittäjyyden, markkinatalouden ja kansalaisyhteiskunnan vapauksien edistämistä. Muistakaa äänestää!

Täältä sivulta löydät Liberan leikkauslistan, ehdotuksen hallitusohjelmaksi, podcast-sarjan jossa haastattelemme ehdokkaita eri puolueista koskien vapausaatetta, sekä kaikki vaaleihin liittyvät blogimme.

Liberan vaalisisältö täältä

Suomalainen vaalikone ulkomaalaisen silmin

Päätimme kokeilla, miten muiden Euroopan maiden kansalaiset sijoittuisivat suomalaiselle puoluekentälle ja miltä suomalaisen vaalikoneen kysymykset heille näyttäisivät. Valikoimme vaalikoneiksi Helsingin sanomien ja Lapin kansan tarjoamat, niiden maantieteellisen kattavuuden takia.

Katso vastaukset

Talous- vai taktikointivaalit?

Talous on vaalien ykkösteema kasvaneiden korkokustannusten siivittämänä. On selvää, että kun työikäinen väestö on vähentynyt 12 vuotta ja talous on ollut nollakasvussa 16 vuotta, asioihin on saatava muutos.

Lue blogi


Puoluepolitiikan ulkopuolisena toimijana Ajatuspaja Libera haluaa auttaa hallitusneuvotteluihin valmistautuvia poliitikkoja “Tehkää edes nämä” listalla. Vanhat keinot eivät selvästikään enää toimi, on ainoastaan loogista kokeilla uusia tapoja.

Lue Liberan ehdotukset vaaliohjelmaan

Onko kukaan koskaan kysynyt ehdokkailta, mitä he ajattelevat vapaudesta, Alkon monopolista, tulonsiirroista, veroista, elämästä ja omasta puolueestaan? Ehkä tuhansia kertoa. Tässä ne kysymykset vielä kerran.

Kuuntele podcast


Leikkauslistojen laatiminen on tunnetusti vaikeaa, koska aina jokin ryhmä älähtää “saavutettujen etujen” menettämisen puolesta. Tämän vuoksi Liberassa kokosimme listaamme leikkauskohteita, jotka ovat mahdollisimman helppoja hyväksyä yli puoluerajojen.

Liberan leikkauslista

page-modules.php