Ajankohtaista

Liberan uusi hallitus

Liberan uusi hallitus

Libera-säätiölle on valittu uusi hallitus. Uudet jäsenet ovat Niko Derome, Vesa Puttonen, Laura Tarkka sekä hallituksen puheenjohtajaksi valittu Kim Väisänen ja varapuheenjohtajaksi valittu Eeva Kovanen. Edellisen hallituksen kokoonpanosta jatkaa Kristina Pentti-von Walzel.

Libera-säätiö pyörittää ajatuspajaa, jonka pääasiallinen tavoite on olla kansalaisten vapauksien puolestapuhuja. Toiminta perustuu yksilönvapauden ja vastuun, vapaan markkinatalouden ja vapaan kansalaisyhteiskunnan arvoille.

Vuonna 2020 korona on kurittanut koko maailmaa ja suomalaisia. Päätöksenteossa on korostettu turvallisuutta ja terveyttä paljolti kansalaisten vapauksien kustannuksella. Olemme nähneet yksityisen terveydenhuoltopalvelujen hyljeksintää koronahoidossa, sekavia maskisuosituksia, riittämättömiä, keskitettyjä rokotehankintoja, puolivillaisesti perusteltuja rajoituksia elinkeinovapauteen, sekä huonosti kohdennettuja tukia muun muassa kulttuuritoimialalla.

Suomen hallituksella on onneksi ollut päättäväisyyden lisäksi tuuria: olemme toistaiseksi selvinneet melko vähin ihmismenetyksin. Omaisuutta ja työpaikkoja sen sijaan menetetään tälläkin kellonlyömällä liikaa. Viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna konkurssit ovat nousseet viisikymmentä prosenttia. 

Kiitämme Suomen hallitusta rajoitustoimenpiteiden oikea-aikaisuudesta ja toivomme paljon voimaa loppukriisin ajaksi. Me voimme  toivottavasti kohta katsoa kriisin jälkeiseen aikaan ja ajatella sitä, miten Suomi ja suomalaiset tästä kaikesta selviävät, Kim Väisänen toteaa.

Koronasta ei saa jäädä pitkäaikaisia jälkiä lainsäädäntöön kansalaisten ja yksilönvapauksien sekä omaisuuden suojan rajoittamiseksi. Julkisen vallan rooli kansalaisten elämässä on jo nyt suuri ja julkisten menojen osuus bruttokansantuotteesta likipitäen kohtuuton. 

Joudumme kuromaan niin työmarkkinoilla kuin tuottavuudessa muut Pohjoismaat kiinni vielä tämän vuosikymmenen aikana. Se onnistuu vain päättäväisillä työmarkkinareformeilla, koulutukseen ja tutkimukseen panostamalla ja vapauttamalla elinkeino- ja yritystoiminta tuottamaan arvoa koko kansakunnalle ja suomalaisille. Veroreformit voivat myös tarkoittaa laajoja pohjia ja matalia kantoja.

Olemme liiaksi tottuneet maailman korkeimpiin kohonneeseen veroasteeseen. Annetaan ihmisten itse päättää rahoistaan ja niiden käytöstä. Kannustetaan samalla suomalaisia vaurastumaan. Se on paras ratkaisu vellovaan eriarvoisuuskeskusteluun.

Ajatuspaja Liberalla on tärkeä rooli liberaalin demokratian puolestapuhujansa.

Ihmisten kyky päättää omista asioistaan on kiistaton eikä yksilön vapautta tavoitella parempaa elämää saa kahlita demokraattisia järjestelmiä heikentävällä, lähes holtittomalla velanotolla, kestävyysvajeella ja näköalattomuudella, muistuttaa Väisänen.


Ajatuspaja Libera tarjoaa näkemyksiä ja tutkittua tietoa päätöksenteon tueksi. Toiminnan periaatteena on raivata tilaa ajatukselle ihmisestä päätöksentekovaltaisena ja hyvinvoivana yksilönä, joka on osa tasapainoista, rauhanomaista yhteiskuntaa. Ennen kaikkea haluamme toimia keskustelun avaajana vapauteen liittyvissä asioissa ja areenana kaikille suomalaisille, jotka ovat kiinnostuneita yhteiskunnasta, jossa vapaus ja vastuu kohtaavat.

Ajatuspajan sisällöistä ja tutkimuksesta vastaavat toiminnanjohtaja Lasse Pipinen, sisältöjohtaja OTT Tero Lundstedt ja projektipäällikkö FT Inari Kulmunki.

Ajankohtaista

Kommentoi

2 kommenttia artikkeliin Liberan uusi hallitus

  1. Julle sanoo:

    ”Toiminnan periaatteena on raivata tilaa ajatukselle ihmisestä päätöksentekovaltaisena ja hyvinvoivana yksilönä, joka on osa tasapainoista, rauhanomaista yhteiskuntaa.”

    Nyt gibin gabin tutkimaan ja omaksumaan sveitsiläisiä rakenteita.

  2. Marko Paananen sanoo:

    Miksi korvata vanhenevia suomalaisia ja tuoda tilalle verovaroilla elätettäviä osaajia? Ikäpyramidin rakenne korjaa tilanteen aikanaan itsestään. Punavihreässä liberaalikuplassa ei kenenkään pidä tehdä mitään tuottavaa, järkevää ja yhteiskuntaa rakentavaa. Rakentavaa olisi ulkoistaa Läberän (sic.) porukka ruotsiin ja antaa ikuinen porttikielto tänne.

single.php